Ανακοινώσεις - Ειδήσεις

ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ ΔΙΧΟΝΟΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκτύπωση
Δημιουργηθηκε στις Παρασκευή, 05 Οκτωβρίου 2018

Ερειθιανή  Αμπντί

Το εξώδικο για τα σχολεία που δημοσιοποιήθηκε τις τελευταίες ημέρες, πέρα από τις έωλες νομικές περικοκλάδες σπέρνει στην ουσία του φανατισμό και μίσος. Χρησιμοποιεί μισές αλήθειες, πατάει στον εγκλωβισμό των προσφύγων στα νησιά λόγω της «συμφωνίας», υποθέτει πολλά, για να μας πουν ουσιαστικά όσοι το υπογράφουν ότι θέλουν έξω από τα σχολεία τα παιδιά των προσφύγων και ότι μάλιστα έχουν δικαίωμα να αποφασίζουν γι αυτό!! 
Για εμάς το κείμενο αυτό είναι μνημείο ντροπής για το νησί. 
Είναι ντροπιαστικό και εκθέτει όσους γονείς το υπέγραψαν διότι ουσιαστικά οι ίδιοι ως γονείς ζητάνε «καθαρά» σχολεία. Δηλαδή σχολεία μόνο για Χιωτάκια. Φαίνεται ότι ως γονείς χρειάζονται εντατικά μαθήματα (παιδαγωγικής, ανεκτικότητας και κυρίως των βασικών αρχών δημοκρατίας).
Είναι ντροπιαστικό για όλους όσους μένουν σε αυτό το νησί και τις συντεταγμένες μορφές εκπροσώπησης του τόπου. Διότι οι εμπνευστές, συντάκτες και διακινητές του κειμένου σπέρνουν στην τοπική κοινωνία λόγο διχαστικό, φοβικό και γεμάτο από αρνητικά στερεότυπα για τους πρόσφυγες. 
Οι φερέλπιδες αυτής της ολιγομελούς ομάδας, της αυτοαποκαλούμενης «Παγχιακής», δεν κρύβουν πλέον τις προθέσεις της και με σημαία τον ξενοφοβικό και τελικά ρατσιστικό λόγο και πολιτική ατζέντα ακροδεξιάς θέλουν να κατέβουν στις επόμενες εκλογές. Αυτός ο τόπος αντέχει τέτοιο διασυρμό αλλά και διχασμό μέχρι της επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές;
Αναρωτιόμαστε αν οι εισαγγελικές αρχές έχουν αντιληφθεί την ζοφερή πραγματικότητα και την ύπαρξη μεθοδευμένων κινήσεων να μπει στην εκπαίδευση η αντιπροσφυγική  ατζέντα γεγονός άκρως επικίνδυνο για όλους. Με συστηματικό τρόπο διακινούνται τον τελευταίο ένα χρόνο πέρα από κάθε πραγματικότητα στα σχολεία και τα συμβούλια γονέων εικασίες και φοβικά επιχειρήματα. Υπάρχουν ή όχι ηθικοί αυτουργοί γνωστοί σε όλους μας, οι οποίοι συστηματικά επιχειρούν να διχάσουν την τοπική κοινωνία και να σπείρουν φόβο και μίσος όχι μόνο για τους πρόσφυγες αλλά για και για όσους γονείς έχουν διαφορετική άποψη; 
Ευτυχώς στην «γειτονιά» που ζούμε δεν είναι διαπραγματεύσιμα τα θεμελιώδη δικαιώματα του παιδιού. Άλλωστε βασική αρχή της δημοκρατίας είναι ότι τα δικαιώματα δεν είναι θέμα πλειοψηφίας ή μειοψηφίας.
Στηρίζουμε τους εκπαιδευτικούς και διευθυντές των σχολείων που πράττουν το καθήκον τους σύμφωνα με το δίκαιο και τις ανθρώπινες αξίες.
Είμαστε κοντά στους γονείς που είναι υπέρ της εκπαίδευσης όλων των παιδιών και καλούμε όσους γονείς προβληματίζονται να ενημερωθούν από τους αρμόδιους και να κλείσουν τα αυτιά τους στις μικροπολιτικές σκοπιμότητες. 
Είμαστε περήφανοι που υποστηρίξαμε τα παιδιά πρόσφυγες για να πάνε στο σχολείο ήδη από το 2003.
  
«ΛΑΘΡΑ;» - Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες Χίου
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Copyright © 2005 - 2022 lathra.
Friday the 2nd. Free Joomla Templates by Joomla 2.5 Templates. ΛΑΘΡΑ; Επιτροπή αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες Χίου www.lathra.gr