Ανακοινώσεις - Ειδήσεις

Αύγουστος 2004 - Ξυλοδαρμος Παλαιστήνιου

Εκτύπωση
Δημιουργηθηκε στις Τετάρτη, 25 Αυγούστου 2004
Δελτίο Τύπου – Αύγουστος 2004
Το απόγευμα της Τρίτης 17/8/04 ο Παλαιστίνιος πρόσφυγας Jaled Hafet , ο οποίος μόλις είχε αφεθεί ελεύθερος μετά το τέλος της τρίμηνης κράτησης του στο χώρο κράτησης Μερσινιδίου έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από αστυνομικούς της Χίου.
Σύμφωνα με μαρτυρία του ίδιου, το απόγευμα της 17 ης Αυγούστου μετέβη στο αστυνομικό τμήμα, προκειμένου να ζητήσει τσιγάρα και χρήματα για την αγορά ακτοπλοϊκού εισιτηρίου από αστυνομικό που γνώριζε από την περίοδο κράτησής του στον καταυλισμό. Οι αστυνομικοί παραβιάζοντας κάθε έννοια ανθρώπινου δικαιώματος και ασκώντας καταχρηστικά την εξουσία που τους παρέχει το Κράτος, έδεσαν το νεαρό πισθάγκωνα με χειροπέδες - τα σημάδια στα χέρια του είναι ακόμη εμφανή - και τον χτύπησαν με κλωτσιές στο κεφάλι και το σώμα. Στη συνέχεια με περιπολικό(!) τον μετέφεραν στο Δημοτικό Κήπο, όπου και τον εγκατέλειψαν, πετώντας τον σε παρτέρι.
Αυτόπτης μάρτυρας του γεγονότος ειδοποίησε αμέσως ασθενοφόρο και ο νεαρός Παλαιστίνιος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Χίου, όπου υπεβλήθη σε αξονική τομογραφία και άλλες απαραίτητες εξετάσεις και παρέμεινε εκεί για παρακολούθηση ως την επόμενη ημέρα.
Η Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες καταγγέλλει το απαράδεκτο αυτό συμβάν, επισημαίνοντας ότι δεν είναι η πρώτη φορά που πρόσφυγες πέφτουν θύματα της βάναυσης συμπεριφοράς οργάνων της τάξης. Οι άνθρωποι αυτοί, που φθάνουν στον τόπο μας σπρωγμένοι από ανάγκη, βρίσκονται συνεχώς, παρά τα όσα ορίζουν οι Διεθνείς Συμβάσεις για την προστασία τους, ανυπεράσπιστοι μπροστά σε μια πολιτική που τους καθιστά αυτομάτως "λαθραίους", αλλά και στην ασύδοτη και από θέση ισχύος συμπεριφορά που εξευτελίζει κάθε μορφή ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Αναρωτιέται εύλογα κανείς τι εξυπηρετεί ο ξυλοδαρμός και ο εξευτελισμός ενός ταλαιπωρημένου ανθρώπου.
Την ίδια στιγμή, που η χώρα μας κλείνει τα μάτια μπροστά στην ανθρώπινη δυστυχία και την καταστρατήγηση στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων εμείς συνεχίζουμε να διεκδικούμε τα αυτονόητα :
  • Ανθρώπινα δικαιώματα για τους πρόσφυγες.
  • Άμεσα να επιβάλλονται κυρώσεις σε όσους με πρόσχημα την εξουσία ή το αξίωμά τους συνεχίζουν να βιαιοπραγούν και να εξευτελίζουν συναθρώπους μας.
Η καταδίκη τέτοιων σαδιστικών συμπεριφορών και πρακτικών που- ας μην κρυβόμαστε- ενθαρρύνεται από την πολιτική που ακολουθείται από την κυβέρνηση πρέπει να είναι άμεση.
Αν θέλουμε ακόμα να λεγόμαστε Άνθρωποι.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
Copyright © 2005 - 2022 lathra.
Wednesday the 30th. Free Joomla Templates by Joomla 2.5 Templates. ΛΑΘΡΑ; Επιτροπή αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες Χίου www.lathra.gr