Ανακοινώσεις - Ειδήσεις

Απρίλιος 2004 - Ρατσιστικές Επιθέσεις

Εκτύπωση
Δημιουργηθηκε στις Παρασκευή, 08 Απριλίου 2005
Δελτίο Tύπου

Tον τελευταίο καιρό ζήσαμε στην πόλη μας τρία κρούσματα ρατσιστικών συμπεριφορών που μας εξευτελίζουν ως ανθρώπους και πολίτες . Kοινός παρονομαστής και των τριών , ήταν οι συμπεριφορές χιωτών συμπολιτών μας ενάντια σε “ξένους”, οικονομικούς μετανάστες. Οι συμπεριφορές αυτές είναι καταδικαστέες και δεν αρμόζουν σε σύγχρονες πολιτισμένες κοινωνίες.
H απρόκλητη χουλιγκανικού τύπου επίθεση εναντίον τ ου σπιτιού Aλβανών μεταναστών, η προσαγωγή αλλοδαπού μαθητή από το σχολείο την ώρα του μαθ ήματος μπροστά στα μάτια των συμμαθητών του αλλά και ο καταγγελόμενος ως κατά συρροήν βιασμός και εγκλεισμός αλλοδαπής από τον εργοδότη της, αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα ρατσιστικής συμπεριφοράς. Η Eπιτροπή Aλληλεγγύης στους Πρόσφυγες καταδικάζει τα γεγονότα αυτά και τα καταγγέλλει στη συνείδηση κάθε νοήμονα πολίτη και ευαίσθητου ανθρώπου. Ο πολιτισμός μιας κοινωνίας φαίνεται από τη δυνατότητα συμβίωσης όλων μας και του σεβασμού απέναντι στον «άλλο».

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Copyright © 2005 - 2022 lathra.
Wednesday the 30th. Free Joomla Templates by Joomla 2.5 Templates. ΛΑΘΡΑ; Επιτροπή αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες Χίου www.lathra.gr