Ανακοινώσεις - Ειδήσεις

Δελτίο Τύπου – Νοέμβριος 2004

Εκτύπωση
Δημιουργηθηκε στις Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2004
Δελτίο Τύπου – Νοέμβριος 2004


εύφλεκτα τα υλικά του ρατσισμού.

Πυροδοτούνται πάντα με το πρόσχημα

Της ανασφάλειας και της αυτοπροστασίας.
 
Μετά από σειρά δημοσιευμάτων και εκπομπών του συγκροτήματος της <<Αλήθειας>> που αφορούν τα προβλήματα που παρουσιάζονται στον χώρο κράτησης προσφύγων στο Μερσινίδι οφείλουμε να παρέμβουμε γιατί εκτιμούμε ότι το νόημα των δημοσιευμάτων και των εκπομπών, που είναι η περισσότερη αστυνόμευση, εκτός από επιφανειακό είναι και επικίνδυνο.

Όχι 2 αλλά 102 αστυνομικοί να φυλάνε τους κρατούμενους πρόσφυγες προβλήματα θα συνεχίσουν να υπάρχουν. Και θα συνεχίσουν να υπάρχουν γιατί οι υποδομές που είναι για 120 άτομα φιλοξενούν αυτή τη στιγμή 202. Το ζεστό νερό είναι πολυτέλεια

Και αρκετά άτομα μένουν ακόμα σε σκηνές γιατί δεν επαρκούν οι λυόμενοι οικίσκοι.

Οι άνθρωποι αυτοί, όσοι αστυνομικοί και συνοριοφύλακες και να υπάρξουν, όσες νάρκες και να υπάρχουν στον Έβρο, όσα περιπολικά σκάφη του Λιμενικού και να περιπολούν θα περάσουν γιατί το κίνητρό τους, η αναζήτηση καλύτερων συνθηκών ζωής, είναι τόσο ισχυρό και δίκαιο που το μόνο που έχουν να χάσουν είναι μια ζωή στην μιζέρια, στην φοβερή φτώχεια, στην πείνα, και στην ανελευθερία.

Οι κρατούμενοι πρόσφυγες παραμένουν κλεισμένοι στο χώρο κράτησης για διάστημα 3 μηνών ενώ θα μπορούσαν να αφεθούν ελεύθεροι αμέσως μόλις τακτοποιηθούν οι απαιτούμενες νομικές και γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Μέσα λοιπόν στο χώρο κράτησης επικρατούν, είτε το θέλουμε είτε όχι, συνθήκες φυλακής με ότι αυτό συνεπάγεται.

Ο μόνος λοιπόν τρόπος να αποφεύγονται τέτοια προβλήματα δεν είναι η αστυνόμευση και έλευση συνοριοφυλάκων αλλά η ουσιαστική βελτίωση των συνθηκών παραμονής τους, η κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους, η δυνατότητα μετά την κράτηση τους να παραμείνουν νόμιμα εφόσον το θέλουν στην Ελλάδα, το σταμάτημα των απάνθρωπων απελάσεων, και η πλήρη κατοχύρωση για όλους τους οικονομικούς και πολιτικούς πρόσφυγες των αστικών δικαιωμάτων.

Η περισσότερη αστυνόμευση το μόνο που μπορεί να φέρει είναι καταστολή.

Καλύτερο λοιπόν το προλαμβάνειν παρά το θεραπεύειν.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
Copyright © 2005 - 2022 lathra.
Friday the 2nd. Free Joomla Templates by Joomla 2.5 Templates. ΛΑΘΡΑ; Επιτροπή αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες Χίου www.lathra.gr