Ανακοινώσεις - Ειδήσεις

Νοέμβριος 2004 : Επεισόδια στον καταβλισμό

Εκτύπωση
Δημιουργηθηκε στις Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2004
Δελτίο Τύπου – Νοέμβριος 2004

Τρίτη 16-11-2004: Σε πρωϊνή ραδιοφωνική εκπομπή σχολιάζεται το θέμα της συμπλοκής μεταξύ των προσφύγων στο χώρο κράτησης τους στο Μερσινίδι. Πολύ γρήγορα ανακοινώθηκε ως λύση η τοποθέτηση συρματοπλεγμάτων στο χώρο κράτησης τα οποία θα χωρίζουν τις εθνότητες μεταξύ τους.

Δευτέρα 22-11-2004: Οι εργασίες υποδομής για την τοποθέτηση συρματοπλεγμάτων στο χώρο κράτησης βρίσκονται σε εξέλιξη.

Τρίτη 23-11-2004: Μετά από παρέμβαση της Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες στον αστυνομικό Διευθυντή και στον υπεύθυνο ΠΣΕΑ αναβάλλεται προς το παρόν η υλοποίηση του σχεδίου δημιουργίας φυλακής μέσα στη φυλακή.

Κάθε φορά που βρισκόμαστε μπροστά σε τέτοιου είδους γεγονότα ας μη ξεχνάμε ότι:

• Οι διακόσιοι δέκα (210) άνθρωποι, που ζουν σήμερα ως κρατούμενοι, βρίσκονται στοιβαγμένοι, σε ένα χώρο που η μέγιστη χωρητικότητά του είναι 120-140 άτομα. Η δημιουργία φυλακής μέσα στην φυλακή με την τοποθέτηση συρματοπλεγμάτων, μειώνει τον ήδη περιορισμένο ζωτικό χώρο των κρατουμένων.

• Τα συρματοπλέγματα θα υπάρχουν για να απομονώνουν, να αποτελούν πυρήνα αποξένωσης και έντασης και να μειώνουν την αξιοπρέπεια των προσφύγων παραβιάζοντας απάνθρωπα τα δικαιώματά τους.

• Τα όποια προβλήματα δημιουργούνται μέσα σ ένα τόσο φορτισμένο χώρο από ανθρώπινες δυστυχίες, τα επιτείνει η παράλογη, σε διάρκεια, τρίμηνη κράτησή τους καθώς και οι απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσής τους.


Ας σταθούμε, λοιπόν, αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες και ας διεκδικήσουμε:

Ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.

Να σταματήσουν οι απελάσεις

Όχι στη τρίμηνη κράτηση.

Να διαλύσουμε τα συρματοπλέγματα της ξενοφοβίας, του αποκλεισμού και του ρατσισμού.


27-11-2004


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Copyright © 2005 - 2022 lathra.
Monday the 28th. Free Joomla Templates by Joomla 2.5 Templates. ΛΑΘΡΑ; Επιτροπή αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες Χίου www.lathra.gr